"עצירת האזהרה" היא פעולה מתואמת של הפסקת פעילות במשק באופן זמני כדי להעביר מסר ברור לממשלה. זהו כלי דמוקרטי לגיטימי וחוקי שמאפשר לאזרחים להביע את עמדתם ולדרוש שינוי. המהלך כולל קיצור ימי עבודה, לקיחת ימי חופשה, הימנעות מקניות, עצירת פעילויות במערכת החינוך ובמקומות עבודה נוספים, חרם צרכנים על גופים ועסקים שמפרסמים בכלי תקשורת שתומכים בפאשיזם ומשיחיות, ועוד.
אנו ניצבים בפני משבר חסר תקדים שעלול להפוך לבלתי הפיך. הגענו לנקודה קריטית בה חובה עלינו לפעול בדרכים חדשות ויעילות יותר. לכלי המחאה הקודמים, כגון הפגנות, חשוב להוסיף כלי מחאה והתנגדות נוספים כדי ליצור לחץ אמיתי שיוביל לשינוי.
המטרות שלנו הן: (1) החזרת כל החטופים הביתה בהסכם עכשיו; (2) הצלת הדמוקרטיה ושמירה על כל מוסדותיה - כולל הפרדת רשויות, שוויון מהותי, זכויות אדם יסודיות, שקיפות ומניעת שחיתות.
עצירת המשק היא כלי חזק שמעביר מסר ברור שלא ניתן להתעלם ממנו. כן, עלול להיות לכך מחיר כלכלי מסוים, אך זהו מחיר קטן ביחס למחיר שנשלם אם לא נפעל. מדובר בעצירה מתוחכמת ומתוכננת, שמטרתה להוביל לשינוי משמעותי שישפר את עתידנו לטווח הארוך.
בני אדם ניסו מאות שנים לעוף ולא הצליחו. האחים רייט הצליחו בתחילת המאה הקודמת! איך הם הצליחו? כי הם לא הפסיקו לנסות, כי הם עבדו כצוות וכי הם למדו מניסיון עבר כיצד לתקן כדי להגיע למטרה! כך גם אנחנו! נכון, רבים מאיתנו חשים תסכול לאחר תקופה ארוכה של מחאה. אבל יאוש אינו תוכנית עבודה. ההבדל הפעם הוא שאנחנו מפעילים אמצעי חדש שטרם השתמשנו בו - עצירת המשק. זהו כלי בעל פוטנציאל השפעה גדול בהרבה מהפגנות בלבד. במדינות רבות בעולם, עצירת משק הובילה לשינויים משמעותיים. כשהכסף יפסיק לזרום, כשהמשק יעצור, יבוא שינוי.
בהחלט! בהיסטוריה העולמית יש דוגמאות רבות לעצירות משק שהובילו לשינויים משמעותיים, החל מהמאבק לזכויות אזרח בארה"ב, דרך מאבקים בדרום אפריקה, ועד שביתות כלליות בצרפת, איסלנד וקוריאה הדרומית שהובילו לשינויי מדיניות והחלפת ממשלות. זהו "שריר" דמוקרטי חזק שטרם הפעלנו באופן מלא בישראל. הניסיונות הקודמים היו חלקיים ובדעתנו ללמוד מניסיון עבר.
הצטרפו לעצירת המשק - קצרו את יום העבודה שלכם, קחו יום חופש, הימנעו מקניות שאינן הכרחיות ומפעילות צרכנית אחרת בתקופת העצירה
שתפו את המסר ברשתות החברתיות והסבירו לסביבתכם את חשיבות המהלך, דברו עם המעסיק שלכם, עם ועד העובדים, עם עמיתים לעבודה, עם המשפחה ועם חברים וידידים, והזמינו אותם להצטרף. ואפשר גם לתרום ליוזמה; או להתנדב למערך המתנדבים; או להירשם ליוזמה בטופס יעודי.
כן! כשאזרחים רבים מתאחדים בפעולה משותפת, ההשפעה היא עצומה. שוויון בין גברים לנשים, כולל זכות הבחירה; זכויות עובדים בעבודה; מניעת עבדות, ועוד ועוד - המדובר במהלכים שהחלו מרעיון ותעוזה שהפכו לפעולה והצלחה. ההצלחה תלויה בכולנו - ככל שיותר אנשים, עסקים, ארגונים ורשויות יצטרפו, כך גדל הסיכוי להצלחה. זו ההזדמנות שלנו לייצר שינוי אמיתי - להשיב את כל החטופים בהסכם עכשיו ולהחזיר את מדינת ישראל הדמוקרטית שלנו.
סקפטיות היא תגובה טבעית לאחר תקופה ארוכה של מאבק ללא תוצאות מספקות. אך דווקא עכשיו, כשנראה שהגענו למבוי סתום, אנו זקוקים לכלים חדשים. עצירת המשק היא האמצעי החזק ביותר שטרם הפעלנו. זו אינה עוד הפגנה - זהו צעד שמשפיע ישירות על מקבלי ההחלטות. בנקודות מפנה היסטוריות, לעיתים קרובות הפריצה מגיעה דווקא ברגע שבו רבים מתייאשים. אל תוותרו על ההזדמנות להיות חלק מהשינוי.
הדמוקרטיה שלנו זקוקה להגנה. לקיחת יום חופש או שימוש בימי חופשה מוקנים לעובדים על פי חוק. יתרה מכך, ככל שיותר אנשים ישתתפו, כך תגדל הלגיטימציה של המהלך וייקשה לפעול נגדנו. אנו גם פועלים מול ארגוני עובדים וועדים להבטיח הגנה רחבה למשתתפים.
עד כה, המחאה התמקדה בעיקר בהפגנות והבעת דעה. עצירת המשק היא צעד משמעותי יותר שמשפיע ישירות על הכלכלה. כשהמשק מאט או נעצר, זה מייצר לחץ כלכלי ותקשורתי ישיר. זהו כלי שלא השתמשנו בו עדיין בצורה מאורגנת ורחבה, ויש לו פוטנציאל להשיג את מה שהפגנות לבדן לא הצליחו.
תחילה מדובר בעצירת אזהרה מוגבלת בזמן, שנועדה להדגים את הכוח והנחישות של הציבור. המשך המהלך והרחבתו יהיו תלויים בהשפעה ובאפשרות שלנו להשפיע. אנו מקווים שכבר העצירה הראשונה תוביל להקשבה ולשינוי מדיניות, אך אנו נחושים להמשיך ולהרחיב את המחאה עד להשגת המטרות אם יהיה בכך צורך.
החזרת החטופים היא מטרה מרכזית שלנו. עצירת המשק מגבירה את הלחץ על הממשלה לקבל החלטות קשות וחיוניות. היא מעבירה מסר ברור שהציבור אינו מוכן להמשיך "כרגיל" כשאזרחים ואזרחיות עדיין מוחזקים בשבי. הלחץ הכלכלי מצטרף ללחץ הציבורי ויכול לדחוף את מקבלי ההחלטות לעשות את כל הנדרש להחזרת החטופים הביתה בהסכם מיידי.
שינוי אמיתי מתחיל כשאנשים רבים מחליטים לקחת אחריות ולפעול יחד. עצירת המשק היא רק הצעד הראשון בתהליך ארוך יותר שכולל בניית תנועה אזרחית רחבה, יצירת קשרים בין כל חלקי החברה הישראלית, והצבת חזון חדש למדינה. אנו עובדים על תכנית ארוכת טווח שתמשיך גם אחרי עצירת המשק הראשונה, כדי להבטיח שהשינוי יהיה אמיתי ומתמשך.
יש דרכים רבות לתמוך גם אם אינכם יכולים להיעדר מהעבודה: הימנעו מקניות שאינן חיוניות בתקופת העצירה, שתפו מידע ברשתות החברתיות, דברו עם חברים ומשפחה והזמינו אותם להצטרף, תמכו במקומות עבודה שמצטרפים לעצירה, או תרמו למאמצי ההסברה והארגון. אפשר גם לתרום למהלך כסף או להתנדב למערך המתנדבים ואפשר להירשם בטופס ההצטרפות ליוזמה. כל פעולה, גם הקטנה ביותר, מצטרפת למאמץ הכולל.
אנו מתמודדים עם משבר חסר תקדים שעלול להיות בלתי הפיך. אנו רואים כיצד מדינתנו האהובה משתנה ומאבדת את ציביונה הדמוקרטי וההומני. אנו רואים כיצד ערך חיי אדם הולך ופוחת. אנחנו חוששים שהחטופים מוקרבים למותם, חיילים נשלחים להלחם מלחמה פוליטית. אנו מאמינים שעכשיו, רגע לפני שהמצב יחמיר, יש צורך בהתארגנות ופעולות מגוונות כדי להגדיל את הלחץ הציבורי להשגת המטרות שלנו.
המטרות שלנו כוללות החזרת החטופים הביתה בהסכם עכשיו והצלת הדמוקטיה, כולל הפרדת רשויות, שוויון מהותי, זכויות אדם יסודיות, שקיפות ומניעת שחיתות.
נשתמש בכלים מגוונים של מחאה אזרחית, כגון: קיצור יום העבודה, לקיחת ימי חופשה, עצירת קניות שאינן הכרחיות, הימנעות מקניות בגופים עסקיים שמשתפים פעולה עם פעילות פאשיסטית, ואפילו - אם יהיה הכרח - הפסקת מערכת החינוך. בנוסף, נרחיב את התקשורת הציבורית ונשאף להצטרפות רחבה מכל מגזרי החברה. העצירה היא הדרגתית וכל עצירה חדשה תתווסף לפעולה המשותפת.
אנו קוראים לכלל הציבור להצטרף. אפשר לעצור את העבודה, להפסיק לקנות קניות שאינן חיוניות, ולהודיע למעסיקים, לקולגות ולמשפחה על כוונתכם להשתתף. כמו כן, אנו ממליצים לפנות לוועדי העובדים במקום העבודה.
אם לא נצטרף, יתכן שהמצב הנוכחי יימשך ויחמיר. העצירות הן כלי מחאה חוקי שמטרתו להפעיל לחץ לשינוי כדי ללחוץ על השבת החטופים הביתה עכשיו וכדי להגן על הדמוקרטיה.
ניתן לשתף את המסר ברשתות החברתיות, לדון בו עם חברים ובני משפחה, ולעודד אותם להצטרף. כל פעולה קטנה יכולה לתרום להגברת הלחץ הציבורי.
אנו מצפים שהעצירות יצרו לחץ משמעותי שיביא לתשומת לב ציבורית רחבה ותשפיע על קובעי המדיניות להיערך לפי דרישות הציבור ולפעול לשינוי המצב הקיים.
העצירות מתחילת מעצירת אזהרה ויעלו באופן הדרגתי. אנחנו שואפים ליצור תהליך מתמשך עד להשגת התוצאות הרצויות.
העצירות מציעות כלי חדש שעדיין לא ניסינו במלואו. אנו מאמינים שעלינו ללמוד כיצד להשתמש בו בצורה אפקטיבית. אם נלמד להפעיל את הכוח שלנו, ומי שכבר מצטרף יוביל לכך שעוד אנשים יתווספו, נוכל לבצע אקט מחאתי מכריע שישפיע על המציאות.
אנחנו לא מסתפקים בפעולות מקומיות אלא שואפים ליצור השפעה רחבה יותר. עצירה הדרגתית בכל המשק, בהדרגתיות ואפילו עד לעצירה מלאה, לא רק מעוררת תשומת לב אלא גם יוצרת לחץ ממשי שיכול להניע שינוי מהותי.
ההתארגנות הזו מתמקדת בשיתוף פעולה רחב בין כל קבוצות המחאה. זהו שיתוף של כל מי שמעוניין לשנות את המצב, ולכן אנחנו פועלים מלמטה למעלה. אנחנו לא מחכים שמישהו אחר יפעל בשבילנו אלא מקבלים את היזמה והאחריות לידיים שלנו ומתחילים לשנות עכשיו.